Bekijk de producten die wij leveren van WTK en Cipriani hieronder.

Klik hier voor de website van WTK.
Klik hier voor de website van Cipriani.

Product range

Cipriani, Plate & Gaskets

Cipriani produceert een brede range warmtewisselaar met pakkingen. De platen worden in de eigen fabriek ontwikkeld, geperst en getest. De range loopt van warmtewisselaars met aansluiting DN32 t/m DN 200 en is opgedeeld in 16 verschillend maatvoering modellen. Doordat wij daarnaast kunnen combineren met verschillend vormen van de groeven in de platen kunnen we altijd de optimale warmtewisselaar voor uw project aanbieden.

Profilering van de platen

Cipriani, Plate & Gaskets

De profilering van de platen is met een grote turbulentie, hierdoor ontstaat een grote warmteoverdracht en dit betekend vaak een redelijk groot drukverlies. Daarnaast zijn er platen met een lagere turbulentie, deze hebben een mindere warmteoverdracht maar ook een veel lager drukverlies van het medium. Deze 2 profileringen kunnen wij mixen tot we het optimale vermogen bij het gewenste drukverlies ontstaat.

Diverse uitvoeringen

Cipriani, Plate & Gaskets

Warmtewisselaars van klein naar groot, van een waterhoeveelheid van 19 m³/h bij de DN 32 units tot een waterhoeveelheid van 800 m³/h bij de DN 200 uitvoering. Korte platen voor een gereduceerd drukverlies tot lange platen met een groot uitwisselend vermogen. Een daarnaast de mogelijkheid van meerdere passeringen door de wisselaars, van 1 passering waarbij alle aansluitingen zich aan de voorzijde bevinden tot maximaal 5 passeringen met aansluitingen aan de voor- en achterzijde.

Water aansluitingen

Cipriani, Plate & Gaskets

De wateraansluitingen zijn er in diverse uitvoeringen, voor de maatvoering DN 32, DN 50 en DN 65 is standaard uitwendig draadaansluiting AISI 316 en optioneel is Victaulic AISI 316 en flensaansluitingen mogelijk. Voor de DN 100, DN 150 en DN 200 (zie foto) is de standaard uitvoering met rubber voering waardoor direct kan worden aangesloten met flensen. Optioneel is het mogelijk de wisselaar te leveren zonder de rubber voering of met een voering van AISI 316 (veel toegepast bij voedingsindustrie).

Isolatie pakketten

Cipriani, Plate & Gaskets

Optioneel zijn alle warmtewisselaars te leveren met een condensaatopvang met AISI 304 uitloop en met een isolatiepakket. Voor de modellen DN 32, DN 50 en DN 65 is dat een isolatie mantel zoals te zien is op deze foto. Voor de grotere warmtewisselaars is dat een eenvoudig op te bouwen rechthoekig isolatiepakket.

Onderhoud

Cipriani, Plate & Gaskets

De warmtewisselaars zijn zo opgebouwd dat het eenvoudig is om onderhoud uit te voeren. Door het losdraaien van het pakket kunnen de platen verschoven worden om deze te reinigen. Ook kunnen de platen dan eenvoudig worden uitgenomen en kunnen pakkingen worden vervangen. De draadeinden kunnen eenvoudig verwijderd worden door de constructie van het frame. Optioneel is het mogelijk de draadeinden en de geleider profielen uit te voeren in AISI 304, zeker in situaties waarbij door veel vervuiling de wisselaars regelmatig moeten worden gereinigd geeft dit grote voordelen.

Opbouw warmtewisselaar

Cipriani, Plate & Gaskets

Zie hier een detailfoto waarbij goed te zien is dat de draadeinden eenvoudig van het frame te verwijderen zijn en zie het detail van de rubber voering voor aansluiting van de flensen.

RVS uitvoering

Cipriani, Plate & Gaskets

Detail van een volledig rvs-warmtewisselaar, zowel het frame, als de platen, de geleiderails de draadeinden en de flensvoeringen kunnen dan worden uitgevoerd in AISI 304. Uiteraard kunnen de platen worden uitgevoerd naar keus in AISI 304, AISI 316L, Titanium of SMO.

Water intrede

Cipriani, Plate & Gaskets

Hierbij een inkijkje bij de intrede van het water waarbij goed te zien is dat het water over een groot aantal platen verdeeld wordt tot aan de scheidingsplaat welke de eindplaat is bij 1 passering of een dichte plaat halverwege bij meerdere passeringen.

Gesoldeerde warmtewisselaars

Cipriani, Gesoldeerde warmtewisselaars

Naast de plate & gaskets leveren wij van Cipriani ook een complete lijn gesoldeerde warmtewisselaars. De platen zijn van AISI 316L, de aansluitingen zijn vervaardigd uit AISI 304 en deze units worden gesoldeerd met 99,9% puur koper. De aansluitingen zijn uitwendig schroefdraad en inwendig een soldeeraansluiting. De maximale bedrijfstemperatuur (TS) is 200°C en de standaard bedrijfsdruk (PS bij 200°C) is 16 bar. Test druk is 28,4 bar.

Isolatie pakketten

Cipriani, Gesoldeerde warmtewisselaars

Ook voor de gesoldeerde warmtewisselaars kunnen wij isolatie mantels leveren, voor grote aantallen kunnen wij ook op de wisselaar te plakken zachte schuim isolatie aanbieden.

Rooster

Batterijen voor inbouw

WTK

Batterijen voor inbouw in een luchtbehandeling kast.
Batterijen voor kanaal inbouw met ronde of rechthoekige kanaalaansluiting. Thermodynamisch en geometrisch geoptimaliseerd voor speciale toepassingen.
Voor koelbatterijen altijd optioneel met druppelvanger en condensbak beschikbaar.
Frame uitgevoerd in verzinkt staal, aluminium, RVS of koper.

Klik hier voor de website van WTK.

Aluminium buizen

Headers

WTK

De headers worden in de eigen fabriek geproduceerd met optimale verbindingen.

Ramen

Pijpen uitgevoerd in koper

WTK

Pijpen uitgevoerd in koper van Ø12 met dikte van 0,35 of 0,40 mm.

Lamellen

Lamellen van aluminium

WTK

Lamellen van aluminium met of zonder Epoxy coating van 0,14 0,2 mm
Lamellen van koper 0,12 mm
Lamel afstand van 2 tot 6 mm in gladde of gegolfde uitvoering.
Lengte van de lamellen van 200 tot 6000 mm.
Hoogte van de lamellen van 128 tot 2880 mm.
Aantal rijen van 1 tot 24.

DX verdamper / condensor

WTK

Naast alle voordelen van de verwarmer / koeler uitvoering tevens:
Inverter (warmtepomp circuit) mogelijk.
Selectie voor alle mogelijke koudemiddelen.
Uitvoering met meerdere gelijke of ongelijke verweven circuits mogelijk.